Beta-tjeneste
Kl. 01:15 ~ 14. aug 2018 ~ UKE 33
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

WesternGeco og PGS er tildelt kontrakter for seismikkinnsamling i Barentshavet Sørøst

Av | 12 mars, 2014 12:06 | 0 kommentarer
Foto: PGS

Innsamlingene omfatter blokker foreslått til 23. konsesjonsrunde av Olje- og energidepartementet (OED), og vil totalt dekke et område på ca. 13.700 kvadratkilometer.

Statoil er operatør for et prosjekt bestående av 33 oljeselskaper som har gått sammen om en felles innhenting av seismiske 3D-data i disse områdene.

Innsamlingsarbeidet vil begynne i april og foregå gjennom andre og tredje kvartal 2014, med påfølgende prosessering av data fram til sommeren 2015.

Målsettingen med prosjektet er å samle inn 3D-data som grunnlag for utarbeidelse av søknader til 23. runde på en ressurseffektiv måte.

Et samordnet prosjekt gir svært lave innsamlingskostnader og sikrer høy datakvalitet ved at en vil kunne benytte seg av selskapenes samlede faglige kompetanse innenfor geologisk forståelse og seismisk innsamling og prosessering.

Datainnsamlingen vil foregå ved bruk av bredbåndsteknologi, som gjør at en kan forvente høyere oppløsning på de seismiske dataene og dermed en mer detaljert tolkning av undergrunnen.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.