Beta-tjeneste
Kl. 14:45 ~ 21. mai 2018 ~ UKE 21
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Wärtsilä designer stort konstruksjonsskip for Subsea 7

Av | 6 juni, 2013 12:17 | 0 kommentarer
Illustrasjon: www.wartsila.com

Wärtsilä, den marine industriens ledende leverandør av løsninger og tjenester, har fått i oppdrag å designe et stort offshore konstruksjonsfartøy (Heavy Construction Vessel – HCV). Skipet skal bygges for Subsea 7 S.A., et subsea engineering- og konstruksjonsselskap som leverer tjenester til den verdensomspennende energiindustrien offshore, av Hyundai Heavy Industries (HHI) i Sør-Korea. HHI er et av verdens største skipsverft.

Wärtsilä Ship Designs VS 4285 HCV-design vil bli et av de mest kapable store konstrukssjonsskipene i Subsea 7s flåte på over 40 skip. Fartøyet skal settes inn globalt for å oppfylle den økende etterspørselen i markedet etter skip som kan gjennomføre stadig større og mer komplekse prosjekter. Det er designet for effektiv drift på dypt og ultradypt vann, og i barske miljøer.

Den nye konstruksjonsskipet skal kunne operere året rundt. I ferdigstillelsen av designet var det nære samarbeidet mellom Hyundai Heavy Industries som verft, Huisman som leverandør av kran og vertikalt leggesystem for fleksible rør, og MAATS som leverandør av karusellen, avgjørende for å oppfylle kravene fastsatt av Subsea 7.

Blant de viktige særtrekkene ved designet er utmerket dynamisk posisjonering (DP), samt en effektiv skrogform.

– Vi har hatt et langt og vellykket samarbeid med både Subsea 7 og HHI, som begge er store aktører innenfor sine bransjer. Den siste ordren etterfølger en kontrakt som Wärtsilä fikk i fjor på design av et dykkerfartøy (DSV) for Subsea 7, som også bygges av HHI. Kontrakten viser tydelig hvilken tillit industrien har til Wärtsilä Ship Design. Måten vi arbeider på tar utgangspunkt i en inngående forståelse av kundens behov og det enkelte fartøys operative profil, og så utarbeider vi designet deretter, sier Riku-Pekka Hägg, Vice President Wärtsilä Ship Design.

VS 4285 HCV

Lengde: 160 m
Bredde: 32 m
Dybde: 13,5 m
Driftshastighet: 15 knop
Karusell under dekk: 7000 MT
VLS: 325 t spenningskapasitet
Dekksområde: ca. 2 600 m²
Kran: 600 t
Innkvartering: 132 POB R
ROV: 2 x WROV

Wärtsilä Ship Design har lang erfaring med Subsea 7 og undertegnet i desember 2012 en ordre på et dykkerfartøy.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.