Beta-tjeneste
Kl. 13:07 ~ 17. aug 2018 ~ UKE 33
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Verdens største cruiseskip til Europa for første gang

Av | 2 april, 2013 4:59 | 0 kommentarer
Foto: RCCL - Oasis og Independence of the Seas.

Verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas, kommer til Europa.

Verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas, vil gjennomføre en kort gjesteopptreden i Middelhavet neste år. –Det er en helt enestående opplevelse både å se og å være om bord i dette skipet. Vi regner med at folk nok en gang vil stille opp langs land og i småbåter bare for å se det, sier Ellen Stebekk, nordisk markedssjef i RCCL.

Skipet er 360 meter langt, eller like langt som 3,5 fotballbaner, 30 busser eller to og en halv gang så langt som Hurtigruten M/S Midnatsol. Med sine 73 meter i høyden er skipet høyere enn Oslo Rådhus som kun rager 66 meter over bakken. Til sammenligning er Nidarosdomen i Trondheim 97,5 meter høyt og Oslo Plaza 117 meter høyt. Da skipet seilte fra verftet i Finland i 2009 og skulle passere Store Bælt-broen mellom Sverige og Danmark, måtte skorsteinen demonteres. I tillegg måtte kapteinen gi gass slik at skipet lå dypt nok i vannet for at det i det hele tatt skulle gå klar av broen.

Kostbart kortcruise

Oasis of The Seas, som er det første skipet i Oasis-klassen, har til vanlig hjemmehavn i Fort Lauderdale i Florida og ble sjøsatt i 2009. Hun deler tittelen ”verdens største cruiseskip” med sin søster Allure of the Seas, som ble sjøsatt i 2010. Maks passasjerkapasitet er 6 296, og med 2,165 i mannskap kan skipet ha drøye 8 400 personer ombord på en gang. Skipet har så mange som 16 dekk i høyden, er utstyrt med 28 to-etasjes lugarer og kostet den nette sum av 1.4 milliarder dollar. Skipet kan også skilte med ulike nabolag, blant annet Central Park – en 100 meter lang og 19 meter bred utendørspark, Royal Promenade; en fantastisk handlegate og Boardwalk som er inspirert av den engelske kysten og fornøyelsesparker. Andre muligheter er surfing, spille basket, trene, klatre, gå på kino, bibliotek eller spa, eventuelt et isshow eller vannshow. Det finnes også aktivitetsklubber for barn i alle aldre.

Oasis vil gjennomføre noen få seilinger i Middelhavet i september 2014. Avgangshavn vil være Barcelona, og cruiset vil blant annet gå innom Roma.

Billettene til de eksklusive cruisene legges ut for salg 11. april i år, og det blir ikke billig. RCCL tror ikke prisen betyr noe. – Dette er en så spektakulær og luksuriøs opplevelse at vi føler oss helt trygge på at vi blir utsolgt lenge før tiden, avslutter Ellen Stebekk.

For 360 graders virtuell rundtur, se her.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.