Beta-tjeneste
Kl. 06:25 ~ 16. nov 2018 ~ UKE 46
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Troms Offshore Supply-gruppen selges til Tidewater

Av | 15 mai, 2013 12:11 | 0 kommentarer

TROMSØ, 14. mai 2013

Tidewater Inc. (www.tdw.com) har gjennom et heleid datterselskap inngått avtale med HitecVision om kjøp av Troms Offshore Supply AS («Troms Offshore»). Kjøpesummen på US$ 395 millioner inkluderer et kontant oppgjør på US$ 150 millioner og overtagelse av omlag US$ 245 millioner i netto rentebærende gjeld og gjenstående betalinger under nybyggingskontrakter. Aksjekjøpsavtalen inneholder også klausuler om ytterligere kompensasjon betinget av resultatutviklingen i Troms Offshore i perioden 2014-2017.Gjennom kjøpet av Troms Offshore beliggende i Tromsø, utvider Tidewater sitt globale fokus til å inkludere det norske markedet samtidig som kjøpet vil supplere Tidewater’s kompetanse og erfaring med operasjoner i krevende farvann og i kaldklima områder.

I forbindelse med kjøpet uttaler Jeffrey M. Platt, President og CEO i Tidewater som følger: «For Tidewater er det avgjørende å betjene våre kunder på global basis. Troms Offshore gjennom sitt ledelsesteam og ansatte på land, de maritime mannskaper og sin flåte, vil bidra til dette. Lokaliseringen av Troms Offshore i Nord Norge representerer et unikt utgangspunkt med hensyn på markedet i Norge inkludert Barentshavet, Grønland og andre kaldklima farvann. Teamet i Troms Offshore vil bidra til å styrke Tidewater, samtidig som vi kan stille finansielle og operasjonelle ressurser til rådighet for Troms Offshore som vil hjelpe de å konkurrere effektivt i sine kjernemarkeder.

Fra Troms Offshore sin side uttaler konsernsjef Mårten Lunde som følger: «Vi gleder oss over å bli en del av Tidewater gruppen. I Troms Offshore har vi bygget en sterk posisjon i Norge og i UK med moderne fartøy som opererer under krevende forhold, også i arktiske farvann.Denne transaksjonen er en erkjennelse av vår strategi, fokus og kompetanse representert gjennom alle våre ansatte til havs og på land. Samtidig er vi nå i en fase i vår utvikling der det å bli en del av verdens ledende selskap i vår sektor med sin kundebase, ressurser og infrastruktur, vil skape attraktive muligheter for oss».

Transaksjonen forventes gjennomført i løpet av 2. kvartal 2013 avhengig av godkjenninger fra relevante myndigheter.

Tidewater er en ledende leverandør av Offshore Service Vessels (OSVs) på global basis. Ved årsslutt 2012 eide og opererte selskapet 249 fartøy og hadde et nybyggingsprogram som omfattet 29 skip. Selskapet har hovedkontor i New Orleans.

Troms Offshore driver i dag en flåte bestående av 10 fartøy ut fra sin hjemmebase i Tromsø. Av denne flåten eier selskapet fire større Clean Design PSV’er med mer enn 1000 m2 dekk. I tillegg har Selskapet to egne skip under bygging med forventet levering i 2. kvartal 2013 og 1. kvartal 2014.

Selskapet arbeider med å bygge en flåte av store, miljøvennlige fartøy for operasjon i Nordsjøen og i nordlige og arktiske farvann.

Basert på sin kompetanse og lange driftserfaring fra krevende arktiske områder, ønsker Troms Offshore å videreutvikle sin ledende posisjon innenfor offshore forsyningstjenester i nordområdene. Tre av selskapets egne skip er registrert med NOR-flagg, og selskapets offiserer og mannskap på egne fartøy er i hovedsak rekruttert fra Nord-Norge.

Kontaktperson:

Troms Offshore Supply AS: Mårten Lunde, CEO (+47 481 48 451)

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.