Beta-tjeneste
Kl. 14:51 ~ 21. mai 2018 ~ UKE 21
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Transocean må betale milliardbot for oljekatastrofe

Av | 4 januar, 2013 1:12 | 0 kommentarer
Foto: Gerald Herbert/AP/SCANPIX

Washington (NTB-Reuters-AFP): Transocean har gått med på å betale 1,4 milliarder dollar, tilsvarende 7,7 milliarder kroner, i bøter for oljekatastrofen i Mexicogolfen i 2010.

Transocean har erkjent seg skyldig i brudd på the Clean Water Act, som omhandler vannforurensning, opplyste det amerikanske justisdepartementet torsdag.

Det er ennå ikke avgjort hvor mye selskapet må ut med til enkeltindivider og selskaper som krever erstatning for økonomisk tap og helseskader knyttet til oljeforurensningen.

Over 800 millioner kroner av beløpet vil bli brukt til beskyttelse av miljøet i Mexicogolfen, mens et tilsvarende beløp vil bli brukt til å finansiere tiltak for å forebygge oljeutslipp og til å forsterke redningsinnsatsen i området.

Eksplosjonen på oljeplattformen Deepwater Horizon i Mexicogolfen 20. april 2010 førte til den verste oljekatastrofen i USAs historie, og det tok over fire måneder før lekkasjene ble stanset. Elleve personer omkom i ulykken.

Oljeriggen var eid av Halliburton og Transocean og ble drevet av oljeselskapet BP. I november i fjor gikk også BP med på å betale 4,5 milliarder dollar – rundt 25 milliarder kroner – til den amerikanske stat.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.