Beta-tjeneste
Kl. 05:38 ~ 17. nov 2018 ~ UKE 46
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Svak nedgang i antall skipsulykke

Av | 17 januar, 2013 3:16 | 0 kommentarer

Oslo (NTB-Ida Kroksæter): Antall skipsulykker i Norge gikk noe ned i fjor. Likevel skjer det altfor mange ulykker i norsk farvann, mener sjøfartsdirektøren.

Tall fra Sjøfartsdirektoratet viser at det skjedde 261 skipsulykker i Norge i fjor. Dette er åtte færre enn i 2011.

– Selv om antall ulykker har flatet ut de siste årene og vist en liten nedgang i fjor, skulle jeg ønske at statistikken hadde vist en mer tydelig tilbakegang. Antall ulykker ligger fortsatt på et for høyt nivå. Dette forteller oss at rederiene fremdeles har en jobb å gjøre i sitt sikkerhetsarbeid, sier sjøfartsdirektør Olav Akselsen om rapporten som offentliggjøres torsdag.

Konkrete tiltak

Sjøfartsdirektoratet jobber for å redusere antall ulykker, og har blant annet foretatt en risikoanalyse for ulike fartøytyper. Denne analysen danner grunnlaget for en mer målrettet jobbing for bedre sikkerhet til sjøs.

Sjøfartsdirektoratet nevner blant annet tiltak knyttet til tilsyn om bord på båter, forebyggende arbeid, og eventuelt endring av regelverk som mulige tiltak for å redusere antall ulykker.

Flere personulykker

Statistikken viser samtidig at antall personulykker på norske skip i 2012 økte fra 234 i 2011 til 267 i fjor. Dette er likevel en kraftig nedgang fra de 528 personulykkene som ble rapportert inn i 2007.

– De siste årene har vi hatt en meget god utvikling når det gjelder personulykker, og vi håper denne utviklingen fortsetter i 2013, til tross for en svak økning i fjor. Rederiene har et ansvar for fortsatt å fokusere på forebygging av personulykker, noe de har vært flinke til de senere årene, sier Akselsen.

Antall dødsulykker til sjøs i Norge gikk i 2012 ned fra 13 til 11.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.