Beta-tjeneste
Kl. 20:58 ~ 17. jul 2019 ~ UKE 29
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Spektakulær 107 meter lang yacht sjøsett frå Kleven Verft

Av | 30 august, 2014 4:58 | 0 kommentarer

Laurdag 30. august vart byggnr. 366 sjøsett frå beddingen på Kleven Verft. Fartøyet er noko ganske anna enn offshorefartøya som vanlegvis vert bygde ved verftet.

Det 107 meter lange spesialfartøyet er luksuriøst men samtidig svært robust og sjødyktig. Det er designa av Marin Teknikk i Herøy, og er særs godt eigna for lengre ekspedisjonar i tøffe farvatn. Eigarane av fartøyet, Robyn og Graeme Hart frå Auckland, New Zealand, var tilstades under sjøsettinga. Dei er erfarne yachteigarar med mange nybyggingsprosjekt bak seg.

– Dette er eit svært spennande prosjekt for oss, seier Graeme Hart. – Vi har vore rundt på verftet og ombord i fartøyet, og eg er svært godt fornøgd med Kleven Verft og det arbeidet som har blitt gjort her så langt.

Konsernsjef i Kleven, Ståle Rasmussen, trekk også fram det nære og gode samarbeidet som har prega prosjektet:
– Vi har utvikla og bygd mange fartøy i samarbeid med Marin Teknikk, og dette prosjektet stadfestar at utvikling og nytenking har gode kår når partane kjenner kvarandre så godt som vi gjer. Vi har også fått ein svært god relasjon til kunden etter å ha arbeidd saman om dette prosjektet i halvtanna år. Prosjektet viser at vi også kan levere innan denne heilt spesielle marknaden. Det er spennande tider, seier Ståle Rasmussen.

Fartøyet vil få namnet ‘Ulysses’ når det vert overlevert på våren 2015.

sjøsetting 366

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.