Beta-tjeneste
Kl. 13:06 ~ 17. aug 2018 ~ UKE 33
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Scana Industrier ASA – Scana selger deler av forretningsområdet Scana Offshore

Av | 17 mars, 2014 11:17 | 0 kommentarer

Scana Industrier ASA («Scana») har signert avtale om salg av datterselskapene Scana Offshore Services Inc, Scana Offshore Technology AS og verkstedsdelen av Scana Offshore Vestby AS. Alle er en del av serviceaktiviteten i forretningsområdet Scana Offshore. Kjøper er Aquamarine Subsea AS, som er eiet av HitecVision fond VI.

Scana Offshore Services ble i 2008 kjøpt av lokale gründere i Houston, USA. Selskapet har det siste året hatt en meget positiv utvikling, og har etter innflytting i større produksjonslokaler og introduksjon av egne produkter økt sine markedsandeler i Mexicogolfen.

Scana Offshore Technology ble etablert i 2006 på Jørpeland utenfor Stavanger. Selskapet leverer tjenester innen vedlikehold og reparasjon av utstyr til olje- og gassindustrien.

Scana Offshore Vestby ble dannet etter oppkjøp av Brødrene Johnsen AS og AMT AS i 2006. Verksteddelen av Scana Offshore Vestby leverer blant annet vedlikeholdstjenester av stigerør. Selskapene som selges hadde i 2013 en omsetning på ca. 214 millioner NOK og omfatter omkring 130 ansatte.

Salgssummen er 135 millioner NOK. Salget gir en positiv regnskapsmessig effekt i første halvår og styrker konsernets balanse og likviditet.

Endelig overtakelse forventes å være andre kvartal 2014.

-Salget av denne virksomheten realiserer verdier i konsernet og har vært nødvendig for å bedre Scanas likviditet til å utvikle øvrige deler av virksomheten. Samtidig representerer HitecVision et godt eierskap som kan videreutvikle selskapene, og vi er glad for å selge til en eier med så god kjennskap til selskapenes marked, uttaler konsernsjef i Scana, Jan Henry Melhus.

-Vi er meget fornøyde med det fundamentet Scana har bygget for disse selskapene og ser frem til å jobbe sammen med ansatte og kunder for å sikre en videre positiv utvikling, sier Arne Magnus Rise i HitecVision.

Handelsbanken Capital Markets har vært finansiell rådgiver for Scana.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.