Beta-tjeneste
Kl. 02:50 ~ 24. mai 2019 ~ UKE 21
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Norges første rundkjøring til sjøs

Av | 3 januar, 2013 10:35 | 0 kommentarer
Rundkjøringen i Skudenesfjorden utgjør et område på 450 meter i diameter. Rundkjøringen er ikke en fysisk etablert infrastruktur som kan ses med det blotte øyet, men blir merket og synlig for sjøfarende i offisielle sjøkart. Kart: Kartverket.

Ålesund (NTB): Norges største rundkjøring er 450 meter i diameter, men usynlig for det blotte øye: Den er en del av skipsleia sør for Karmøy.

Den nye rundkjøringen blir derimot å finne på sjøkartene – og forhåpentligvis i bevisstheten til loser, skippere og andre sjøfarende. Den er en del av et nytt såkalt trafikkseparasjonssystem i Skudenesfjorden i Rogaland.

– Det er et veisystem på sjøen hvor fartøy må ivareta regler om fartsretning ved innseiling, utseiling og kryssing av farleden. Dette gir en mer forutsigbar organisering av trafikken i Norges mest trafikkerte farvann, sier regiondirektør John Erik Hagen i Kystverket Vest.

Det betyr i klartekst at seilingen blir mer enklere, mer effektiv og mer oversiktlig. Dermed blir jobben lettere for sjøtrafikksentralen på Kvitsøy, og sikkerheten ivaretas bedre.

– En mer styrt trafikkavvikling langs de nye korridorene betyr at det blir færre fartøyer som skjærer farvannet i ulike vinkler og som uventet møter andre fartøyer, forklarer Hagen.

I 2011 registrerte sentralen på Kvitsøy 122.000 skipsbevegelser og grep inn over 3.500 ganger for å avklare ulike trafikksituasjoner.

Det nye trafikkseparasjonssystemet er en del av regjeringens endring i Forskrift om sjøtrafikk i bestemte farvann (Sjøtrafikkforskriften) som ble satt i kraft 1. januar 2013. Sjøtrafikkforskriften regulerer bruk av farvannet innenfor virkeområdene til fire av Kystverkets fem sjøtrafikksentraler.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.