Beta-tjeneste
Kl. 20:59 ~ 17. jul 2019 ~ UKE 29
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Nordland refser Hurtigruten for kontraktsbrudd

Av | 11 januar, 2013 2:50 | 0 kommentarer

Bodø (NTB): Nordland fylkeskommune mener Hurtigruten bryter forpliktelsene i milliardavtalen med staten ved ikke å tilby subsidierte lugarer til distansereisende.

Avtalen som ble inngått i 2011, innebærer at Hurtigruten får 5,1 milliarder kroner fordelt over åtte år fra staten. I avtalen ligger en rekke krav, blant annet om priser og rabatter for passasjerer som har behov for å bruke rederiets rutenett på kortere eller lengre reiser, de såkalte distansereisende.

Hurtigruten skal stille 120 køyer til disposisjon hver dag til denne gruppen med reisende, men dette kravet mener Nordland fylkeskommune at Hurtigruten ikke oppfyller, skriver Dagens Næringsliv,

«Det er Nordland fylkeskommunes inntrykk at tjenesten ikke leveres i henhold til kontrakt, hva angår køyekapasitet», skriver fylkeskommunen i et brev til Samferdselsdepartementet.

Ifølge avisen handler kjernen i kritikken om at rederiet istedenfor å selge lugarene til den avtalte og statssubsidierte prisen, selger dem til langt høyere pris til rundreisepassasjerer.

Fylkeskommunen ber Samferdselsdepartementet om å gripe inn i saken

Kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten sier de ikke opplever at departementet deler Nordland fylkeskommunes holdning i saken.

– Vi har en diskusjon om hvordan avtalen skal forstås. Blant annet dette med 120 køyer. Og definisjonen av hva som er en distansepassasjer og hva som er en pakkereise, sier han.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.