Beta-tjeneste
Kl. 20:28 ~ 17. jul 2019 ~ UKE 29
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Havyard sikrer kontrakt med ny kunde i nytt segment

Av | 11 juli, 2013 5:25 | 0 kommentarer
HAVYARD 832 SOV: Illustrasjon av de to Havyard 832 SOV som skal bygges for ESVAGT

Havyard har skrevet kontrakt på design og bygging av to Havyard 832 SOV (Service Operation Vessel) for ESVAGT. 

ESVAGT skal operere skipene og levere tjenester i forbindelse med service og vedlikehold av offshore vindmølleinstallasjoner. Skipene skal leveres fra Havyard Ship Technologys verft i Leirvik i Sogn desember 2014 og mars 2015. Skipene vil få bygg nr. 118 og 119 fra Havyard Ship Technology.

NY KUNDE OG NYTT MARKED

ESVAGT er en ny kunde for Havyard og det er også første gang Havyard designer fartøy for service og vedlikehold av offshore vindmøller. Basisen for designen er imidlertid tatt fra teknologien Havyard har utviklet og levert til offshore oljeindustri over lang tid. 

– Vi er veldig glade for å ha kommet til enighet med ESVAGT om å få levere de nye vindmølle serviceskipene deres, sier Gisle Vinjevoll Thrane, Salgssjef ved Havyard Design and Solutions. – Vi har jobbet med ESVAGT og disse prosjektene over lang tid og det har vært en krevende prosess. ESVAGT er en meget kompetent og profesjonell kunde og er markedsledene innfor sitt fagfelt. Dette er utfordrende, men samtidig utviklende. 

Havyard 832 SOV er designet ut i fra ESVAGT sine kravspesifikasjoner og sammen med vår sterke kompetanse på skipsbygging og design av avanserte offshore båter har vi skapt et produkt som markedet etterspør.

ESVAGT er en ny kunde for Havyard og gjennom dette samarbeidet åpner det seg også potensielt et nytt marked med store muligheter i framtiden. Energi fra vindmøller offshore er et raskt voksende marked og gjennom denne kontrakten har vi sikret oss et godt utgangspunkt sammen med ledende aktører. 

Gisle Vinjefoll Thrane

Salgssjef Gisle Vinjefoll Thrane er glad for å ha sikret kontrakten med ESVAGT . FOTO: Havyard

KVALITETSBEVISST REDERI

ESVAGT ble etablert i 1981 og har hovedkontor i Esbjerg i Danmark. De opererer innen beredskapsfartøy og ankerhåndteringsfartøy, sikkerhetstrening og oljevernberedskap. ESVAGT har en flåte på 39 fartøy inkludert disse 2 siste Havyard fartøyene..

– Vi har valgt Havyard for deres innovative design og deres profesjonelle tilnærming under utviklingsfasen av dette prosjektet, sier Kristian Ole Jakobsen, CTO ved ESVAGT. 

NY SKIPSTYPE BASERT PÅ KJENT TEKNOLOGI

– Vi prøver ikke å finne opp hjulet hver gang, sier designsjef Arve Leine ved Havyard Design & Solutions. – Den mest vellykkede utviklingen av nye produkt baserer seg oftest på gjenbruk av kjent teknologi, gjerne forbedret og anvendt på nye måter.

– Havyard 832 SOV designen er et godt eksempel på dette. Designen er basert på våre plattform forsyningsskip hvor vi har inkorporert teknologien som brukes for å betjene behovene til service og vedlikehold av offshore vindmølleinstallasjoner. De stilles selvsagt en rekke nye krav til et slikt skip og i samarbeid med ESVAGT har vi kommet fram til en design vi mener skal utføre disse oppdragene på mest mulig sikker og økonomisk måte.

– Hovedegenskapene til et slikt skip er at det skal være en stabil, sikker og komfortabel arbeidsplattform for mannskapene som skal jobbe på vindmølleinstallasjonene og at det har kapasiteter til å ta med seg nødvendig utstyr og last. I tillegg må skipet selvsagt være økonomisk i drift, både i transit mellom havn og installasjonene og når det ligger posisjonert ved installasjonene. Derfor har det vært lagt stor vekt på optimalisering av skrog i forhold til brennstofføkonomi og sjøegenskaper i tillegg til arrangementet av lastekapasiteter, maskineri og boligfasiliteter for mannskap sier designsjef Leine.

Nøkkeldata Havyard 832 SOV:

Lengde: 83,70 m
Bredde: 17,60 m
Fart: 14 knop

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.