Beta-tjeneste
Kl. 17:09 ~ 26. sep 2018 ~ UKE 39
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Design-Oscar til Wärtsilä

Av | 6 juli, 2013 2:31 | 0 kommentarer
Wärtsilä sitt nye kontrollpanel for framdriftssystem for skip som fikk designprisen ”best of the best” i Essen mandag 1. juli 2013.

I konkurranse med over 4600 andre produkter, er Wärtsiläs nye kontrollpanel for framdriftssystem i skip tildelt verdens mest prestisjefylte industridesignerpris – Red dot award.

Det nye panelet, som  har fått utmerkelsen ”The best of the best” av Red dot-juryen, er designet av Wärtsiläs industridesignerteam frå R&D i Powertech, og realisert i samarbeid med ingeniørene i bedriftens  kontrollsystemteam i Nederland. Hovedmannen bak designet, produktdesigner Davide Lamparelli, har kontoret sitt hos Wärtsilä Ship Design på Fitjar. – Helt utrolig, sier Davide Lamparelli. – Dette er enn pris som tidligere har gått til selskaper som Apple og Porsche for deres mest revolusjonerende design, kan han fortelle.

Lamperelli mener at det er arbeidsmetoden, like mye som de lekre aliminiumsspakene, juryen premierer. –  Kontrollpanelet er laget med utgangspunkt i Wärtsiläs ambisjon om tett dialog med sluttbrukerne. Vi har intervjuet kapteiner, styrmenn og båteiere, latt brukerne teste prototyper og observert hvordan de beveger seg  i  styrehuset for å gjøre designet mest mulig komfortabelt å bruke. – En så tett dialog er faktisk ganske revolusjonerende, mener Davide Lamparelli.

Den prestigetunge Red dot-prisutdelinga fant sted i Essen i Tyskland tidligere denne uken. – Prisen er en viktig påminning av det  høye kvalitetsnivået våre industridesignere har, sa  Manager for industrial design i Wärtsilä, Juhane Arko, som var til stede under prisutdelingen. – Og viser hvilken suksessfaktor godt design er for produktutvikling, sier Davide Lamparielli. De andre i det internasjonale designteamet er Ilari Parkinnen, Erik Bos og Dagfinn Aksnes (Fitjar).

033-botb_print-2879

Davide Lamparelli og Juhana Arkio mottar prisen ”the best of the best” under utdelingen i Essen Tyskland 1. juli 2013.

Red dot design award er en internasjonal  anerkjent utmerkelse for god design som årlig, siden 1955, blir delt ut av Design Zentrum Nordrhen Westfalen. Prisen deles ut av en sakkyndig jury. Red dot award het opprinnelig Design Innovationen og fikk sitt nåværende navn i 2000. Prisen ”best of the best” deles ut til banebrytende design og er førsteprisen i Red dot sin kategori for produktdesign. I år hadde konkurranse deltakere fra 54 ulike land, med 1.865 produkter i forskjellige kategorier.

 

 

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.