Beta-tjeneste
Kl. 05:47 ~ 25. jun 2019 ~ UKE 26
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Boreriggen COSL Pioneer suspenderes midlertidig

Av | 17 september, 2014 5:35 | 0 kommentarer

Grunnet overkapasitet i riggporteføljen vil Statoil legge riggen COSL Pioneer i opplag i fjerde kvartal 2014.

Riggen utfører i dag oppdrag på Visund-feltet og skal etter planen være ferdig med arbeidet i slutten av september.

– En grundig gjennomgang av boreplanen vår gjør at vi ser oss nødt til å suspendere COSL Pioneer midlertidig, sier Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser.

I begynnelsen av juli annonserte Statoil også at boreriggen Scarabeo 5 vil bli lagt i opplag. Denne riggen tas ut av drift i slutten av september og ut året.

– Vi har i dag tre rigger på kontrakt fra COSL Drilling Europe. Vår offshoreorganisasjon samarbeider meget godt med boreteamene hos leverandøren, og COSL Pioneer har vist konsistent og god effektivitet i boreoperasjonene. Vi er i nær dialog med leverandøren rundt den praktiske gjennomføringen av suspensjonen av riggen, og ser fortsatt fram til et langsiktig samarbeid med COSL på norsk sokkel, sier han.

Riggen er på kontrakt til 2016 og skal brukes til boring og komplettering av produksjonsbrønner på norsk sokkel

At COSL Pioneer tas ut av drift for en kortere periode vil ikke ha effekt på Statoils produksjonsmål eller planlagt leteaktivitet på norsk sokkel. Selskapet vil fortsatt bore 20-25 letebrønner på norsk sokkel i 2014, der selskapet er operatør for omkring 2/3 av brønnene.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2018, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.