Beta-tjeneste
Kl. 01:15 ~ 14. aug 2018 ~ UKE 33
VG Nett
Dagbladet
Facebook
Gmail
Windowl Live Mail - Hotmail
YR
Finn.no
Wikipedia

Bergen Group Fosen – vellykket levering av første cruiseferge

Av | 8 juli, 2013 6:16 | 0 kommentarer
Foto: Espen Gees

Bergen Group Fosen har i dag sluttført en vellykket levering av MS «Stavangerfjord» til rederiet Fjord Line. Overleveringen skjer i henhold til den reviderte fremdriftsplanen fra 16. mai i år.

MS «Stavangerfjord» blir vurdert til å være blant verdens mest miljøvennlige cruiseskip, og er den første av sitt slag i verden som drives utelukkende med flytende naturgass («single fuelled LNG engine»). Skipet får betydelige utslippsgevinster i forhold til fartøy med motorer og fremdrift basert på tradisjonell tungolje. Blant annet er svovelutslippene helt fjernet, og utslippet av nitrogenoksyd (NOx) redusert med 92 prosent. I tillegg er det installert et varmegjenvinningssystem (WHR) som omdanner spillvarme fra eksosgassen til damp-generert elektrisitet.  Dette dekker alene behovet for strøm til alle lugarer og fellesområder for skipenes passasjerer og mannskap.

Skipet er designet av Bergen Group Fosen, og har en skrogutforming som reduserer motstand og øker stabiliteten. Det bidrar både til større komfort om bord når sjøen går høyt og til redusert forbruk av drivstoff.Det 170 meter lange skipet rommer omtrent 300 lugarer og har plass til drøye 1500 passasjerer og 600 personbiler. Ombord finnes flere ulike restauranter, butikker og moderne underholdningsfasiliteter.

MS «Stavangerfjord» er den første av to cruiseferger som Fjord Line får bygget ved Bergen Group Fosen. Skroget til den neste cruisefergen ankom Fosen i slutten av mars i år for utrustning og ferdigstillelse. Bergen Group og Fjord Line vil i løpet av nær fremtid avklare endelig leveringsdato på dette søsterskipet.

annonse:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

For annonsering og pris, kontakt tomrichard@maritimstartside.no. Maritim Startside er ikke ansvarlig for innhold i eksterne linker. Maritim Startside © 2017, org nr: 818112602 reg. i Brønnøysundregistrene.